«Nyskapende og grensesprengende» (…)«Musikken er både virkningsfull, frisk og vakker» (…) «heftig rytmikk og herlige klangfarger»

Yngvil Bjellaanes, fra anmeldelse av forestillingen Sanger fra en ferdskriver med musikk av Martin Smidt, Adresseavisen november 2014

Terningkast 5

«Lekent, underfundig og vidunderlig varmt» (…) «Arrangementene er delikate og intrikate» 

Adresseavisen, Veronika Søum (fra anmeldelse av Billuca Ensembles album «Sanger fra en ferdskriver», med musikk komponert av Martin Smidt, 2015) 

Terningkast 5

”Grensesprengende debut” (…) ”et fantastisk spenningsrom i skjæringspunktet mellom det moderne og tradisjonens lange linjer bakover i tid” (…) ”Man suges inn i en klangverden som frembringer det vakre, like sterkt som det mystiske og kjente slik du aldri har hørt det før.”

Aftenposten (fra anmeldelse av Báruts album ”Bálggies” 2011)

Terningkast 6

”Her kommer et tordenskrall av en plate. Et fantastisk album i pop/rock sjangeren. Lyd og produksjonen er praktfull! Må ha det. ”

Fidelity · 01.01.02 (fra anmeldelse av Dadafons album ”Visitor” 2002)

Terningkast 6

Samme album fikk terningkast 6 i en rekke aviser og medier, klikk her

«Det sies ikke ett ord i forestillingen som varer cirka tre kvarter, men Espen Dekko har alliert seg med komponist Martin Smidt som har laget den såre, humoristiske og melodisk velklingende musikken som akkompagnerer den lille mannens ukuelige og tapre forsøk på å realisere sitt livs drøm. Det er blitt en stillferdig og vemodig vakker fabel."

IdaLou Larsen, Scenekunst.no 2004 (fra anmeldelse av Mannen og Månen med Dekkoart)

”Martin Smidts musikk er festlig – en miks av Kaizers, asiatiske og øst-europeiske toner – og når også tomme bensinfat tas i bruk, da tar det av.”

Aftenposten, Mona Levin (fra anmeldelse av ”Kurt koker hodet”, Oslo Nye Teater 2010)

”Lydbildet er spesielt og noko av det beste eg har høyrt frå Petrusjka Teater. Martin Smidt har sett saman lyd frå jernbanestasjonar med lyd frå ein fiolin på eit vis som gjer det uråd å vite om det er bakgrunnsstøyen som er musikk, eller fiolinen som er støy!” 

Klassekampen, Amund Grimstad (fra anmeldelse av Bagasje, Petrusjka Teater og NRK2 1997-98)

«Spennende orkestrert» (…) «det er flott at norsk barneteater prøver seg på noe litt utenfor allfarvei» Karen Frøsland Nystøyl (fra anmeldelse av Bukkene Bruse på badeland, Cirka Teater/Oslo Nye Teater/Riksteatret 2015)

”Få opp ørene, verden!”

Dagbladet (fra anmeldelse av Dadafons EP ”Release Me” 2002)

”Med multiinstrumentalist Asbjørn Berson og perkusjonist Martin Smidt skaper Juuso musikk som det svinger og syder av.”  (…) ”Årets mest nyskapende plate”

Adresseavisen (fra anmeldelse av Báruts album ”Bálggies” 2011)

”Leken blanding”

”nytenkende og moderne klangbilde”

”imponerende samspill”  

”Og sist, men ikke minst, ligger Martin Smidt som en bautastein med sine treffsikre og interessante rytmer.”

Adresseavisen (fra anmeldelse av Billuca Ensembles album: ”For Beggars and Kings” 2012)

”Det perkussive fundamentet er noe for seg sjøl (…) Martin Smidt og Carl Haakon Waadeland på trommer og allehånde perkusjonistisk isenkram” (…) ”Vi har nemlig med et band, en musikk og en vokalist å gjøre som har noe enormt med personlighet å fare med. Du verden så bra dette er!!!”

Puls, Tor Hammerø (fra anmeldelse av Dadafons album ”Visitor” 2002)